Crònica de la nit de Sant Joan

>>Miguel Pavón
Aquest passat 23 de juny, des d’El tro de Falguera vam organitzar al nostre barri, i després de molts anys d’absència, una revetlla de Sant Joan al ben mig de la plaça Rafael Alberti, on tots els veïns i veïnes que es van apropar van poder gaudir d’un sopar popular al carrer amenitzat amb música i que es va allargar fins a altes hores de la nit amb un ambient veïnal extraordinari.
Dintre de la programació d’activitats, els membres de la colla, veïns i veïnes de Falguera, teniem molt clar que aquesta activitat l’haviem de tirar endavant, principalment, per dos motius: pel que representava, com una recuperació d’una de les tradicions populars més arrelades al barri i que en el decurs dels anys s’havia anat perdent, i perquè està en el nostre esperit com a colla dinamitzar la vida del barri fomentant les activitats i la participació dels veïns i veïnes de Falguera.
Volem destacar, sobretot, el civisme i el bon ambient que va haber en tot moment a la plaça entre les moltes persones de totes les edats que hi erem presents. Tothom s’ho va passar d’allò més bé, qui volia ballava i qui no xerrava a les numeroses converses que es produïen a les taules que hi havia instal·lades per tot el recinte festiu.

Rebuda de la Flama del Canigó, a la plaça de la Vila (23-6-2012). Foto: El tro de Falguera.

La jornada va començar ben d’hora, ja que a les 18.30 h estavem convocats a la plaça de la Vila per participar en la rebuda a la Flama del Canigó a la nostra ciutat, on vam fer una tabalada i on els nens van ser qui van portar la flama des de la plaça de la Vila fins a la plaça Vuit de Març. A més, un membre de la nostra colla, Xavier López Canut, va llegir el missatge de la Flama de Canigó 2012.

Lectura del manifest 2012 de la Flama del Canigó, a la plaça de la Vila, a càrrec de Xavier López Canut (23-6-2012). Foto: El tro de Falguera.

Des de la plaça Vuit de Març, els tabalers de la colla vàrem seguir tocant fins arribar a la plaça Rafael Alberti on havia de tenir lloc la revetlla del barri.
Vet aquí un àlbum fotogràfic de la tabalada.

Pitja sobre la imatge per accedir a l’àlbum fotogràfic.

La revetlla, i més concretament el sopar popular, va començar cap a les 20.30 h, quan els veïns —families senceres o grups d’amics— que havien reservat taula dies abans van començar a ocupar la plaça. Tothom portava alguna cosa per sopar, una truita de patates, escalibada, empanada gallega, etc., i tot es repartia recuperant la tradició tal i com sempre ha succeït en aquesta nit màgica. Per suposat, també va haver-hi coca i cava per a tothom.
Mentre els grans sopaven, els nens no paraven de cremar petards als carrers laterals de la plaça. Vàrem demanar a tothom que els petards es cremesin fóra del recinte festiu i en tot moment va ser així. De nou cal destacar el civisme de tots els veïns i veïnes de Falguera i de tota la gent que es va apropar d’altres barris.
Des de la colla vàrem organitzar un bar de begudes a preus populars, amb què vàrem poder cobrir els costos d’organitzar-lo. Amb això ja estem més que satisfets. Volem agraïr tot l’esforç i dedicació a tots els membres de la colla que amb el seu treball desinteressat van fer per possible que la revetlla de Sant Joan tornès al barri Falguera.
Una vegada la gent va anar acabant de sopar es va apropar a la pista de ball, magníficament amenitzada per DJ Fefe i DID Company. Cal agraïr especialment tota la dedicació i entusiasme que van posar el Daniel i el Cristian, tots dos veïns del barri, però sobretot volem destacar la professionalitat i l’alta qualitat dels equips que van muntar per la festa del barri, del seu barri.

Dani, Cristian i Fefe, responsables de l’animació musical de la revetlla de Sant Joan, a la plaça Rafael Alberti. Foto: El tro de Falguera.

Cap a la mitja nit es va iniciar el Ball del Fanalet que van guanyar l’Alba i la Marina, dues noies de Sant Feliu que ara viuen a l’Aragó. El premi no podía ser un altre, en aquesta nit mágica de Sant Joan, que el d’una ampolla de cava i una coca de llardons.

Ball del fanalet, durant la revetlla de Sant Joan, a la plaça Rafael Alberti. Foto: El tro de Falguera.

Ball del fanalet, durant la revetlla de Sant Joan, a la plaça Rafael Alberti. Foto: El tro de Falguera.

La festa va continuar fins ben a prop de les cinc de la matinada. Quan ja recolliem, va començar a sortir el sol. S’havia acabat la nit més curta de l’any. Fins la propera!
Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: