AGENDA. El tro de Falguera, gegants, Corpus i Nit de Foc

>>Agustí G. Larios
Amb el bon temps són força nombroses les propostes festives que es posen a l’abast de tothom que vol gaudir de la riquesa, intensitat i varietat de la cultura popular i tradicional catalana. No cal recordar quina és la importància que donem en aquest bloc a la Festa Primavera 2012 del barri Falguera i, dintre d’aquesta, a la presentació d’El tro de Falguera. Ja amb anterioritat n’hem fent esment abastament: entrevista a la comissió, entrevista a l’alcalde, notícia de la festa.
Donem notícia, tot seguit, de tres activitats festives de rellevància. Ben cert que la rellevància de quelcom és una apreciació subjectiva, però ningú no posarà en dubte que les tres activitats que comentem són, per sí mateixes, ben rellevants, per tal com cadascuna d’elles aplega tretsben distintius, com ara la tradició, el simbolisme, la popularitat social…
En primer lloc, cal parlar de la trobada Ciutat Gegantera de Catalunya, que enguany assoleix la seva 27a edició i que té com a protagonista la vila de Masquefa. Aquesta festa esdevé la reunió de gegants més nombrosa de l’any i s’estén durant tot el cap de setmana. Hi prenen part, en representació de la nostra ciutat, la Colla de Geganters de Sant Feliu i la Colla de Geganters i Grallers de l’Agrupació Cultural Folklòrica de Sant Feliu.

Carte de Masquefa Ciutat Gegantera de Catalunya 2012.

Gegants de Masquefa i Gegants de Catalunya.

La segona celebració a comentar és la Festa del Corpus. La potència de la tradició cultural i simbòlica del Corpus és enorme i mereix de totes totes un post per ella sola (cosa que farem en el futur, pel Corpus de 2013). Per això, ara només donem notícia de les activitats del Corpus Christi de la nostra vila: l’Ou com Balla i la catifa de flors. La primera d’elles es fa des de Dijous de Corpus fins al Diumenge de Corpus, al pati lateral interior de la catedral de Sant Llorenç (al passatge Penedès); l’altra, l’elaboració popular de la catifa de flors s’efectuarà diumenge 10, a partir de les 12 h, a la plaça de la Vila.

L’Ou com balla, de Sant Feliu de Llobregat. Foto: Marc Rius.

Finalment, hi ha la darrera activitat festiva que volem destacar: la Nit de Foc. Per a nosaltres, aquesta activitat ens resulta ben propera, per diverses raons: perquè es tracta d’un espectacle de foc; perquè s’ubica en un barri, la Salut; i perquè eés protagonitzada per dues colles “padrines”: els Diables de la Salut i Petardons i petardones de Can Calders. La Nit de Foc, prevista com a cloenda de les passades festes del barri Salut, va ser ajornada per motius climatològics i, finalment, es farà el diumenge 10, a partir de les 21.30 h, a la plaça de la Salut. No hi podeu faltar!

Cartell de la Nit de Foc de la Salut.

Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: