AGENDA. Hat-trick de propostes culturals

>>Agustí G. Larios
En aquest bloc hem insistit a destacar —i no ens cansarem de repetir-lo— com un dels trets més rellevants del patrimoni cultural festiu consisteix en el dinamisme. Està força estès el pensament, en alguns mitjans culturals catalans, que la tradició constiueix per sí sola el pal de paller sobre el que se sustenten nombroses activitats culturals.
I lluny de menystenir la força de la tradició, que considerem una base efectivament necessària, altrament volem ressaltar com la riquesa cultural es nodreix d’aportacions de procedències diverses —d’associacions i administracions— que incorporen iniciatives innovadores vinculades a la identitat cultural d’un col·lectiu, ja sigui, podem per cas, per mitjà del redimensionament d’un símbol col·lectiu, de la recreació d’un passat històric o de la perpetuació de la tradició oral.
Per una conjunció extraordinària, el proper cap de setmana podem conèixer —i gaudir-ne— tres exemples fenomenals de tot plegat, i dels quals us fem cinc cèntims tot seguit.

Jornades gastronòmiques La cuina de les roses

Per tal de fomentar el coneixement de les roses, els Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat han organitzat unes jornades gastronòmiques on professionals santfeliuencs de la cuina ens mostraran com preparen plats deliciosos amb uns ingredients ben poc freqüents: les roses i altres flors.

Cartell de les jornades gastronòmiques La cuina de les roses. Foto: Amics de les roses de Sant Feliu de Llobregat.

Les jornades tindran lloc al restaurant pedagògic del Palau Falguera, el divendres 27, el dissabte 28 i el diumenge 29 d’abril de 2012. En trobareu més informació AQUÍ.

Programa de les jornades gastronòmiques La cuina de les roses. Foto: Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat.

VIII Magna Celbratio a Badalona

L’antiga Baetulo romana (Badalona) acull entre el dijous 26 i el diumenge 29 d’abril de 2012 la 8a edició del Festival romà de Badalona Magna Celebratio, en el qual es realitzaran nombroses i diverses activitats de recreació del passat romà d’aquesta ciutat, com ara conferències, espectacles, visites, jornades de cuina romana i, molt destacadament, les jornades de reconstrucció històrica.

VIII Magna Celebratio. Foto: Museu de Badalona.

Podeu accedir al programa del Festival romà AQUÍ.

Fragment del programa de la VIII Magna Celbratio. Foto: Museu de Badalona.

Tarda de Contes 2012

El dissabte 28 de març, a la Sala Ibèria, tindrà lloc la Tarda de Contes 2012. Aquesta activitat, organitzada pel Club d’Esplai Diversitat Lúdica, consisteix en una sessió doble de narració de contes: entre les 17 i les 20.30 h, per als infants; i entre les 20.30 i les 22 h, per als adults.

Cartell de la Tarda de Contes 2012. Foto: Club d'Esplai Diversitat Lúdica.

Hi col·laboren activament un seguit d’entitats de Sant Feliu, com ara l’AFAP, la Xarxa d’Intercanvi de Coneixements (XIC), els Ceballuts, la Colla de Geganters i Grallers de l’ACF, els Castellers de Sant Feliu, la Colla de la Gegantona Espriueta de l’AMPA del CEIP Salvador Espriu, els Voluntaris de Sant Feliu i Al-Sharara. Col·lectiu de suport al poble palestí.
Advertisements
Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: