NOTÍCIA DEL PASSAT. La Colla del Banyetes

>>Agustí G. Larios
Ja us hem parlat en aquest bloc de la celebració del 8 de març com a Dia Internacional de les Dones, si bé que de manera indirecta en acostar-nos al parc del 8 de Març, i no volem deixar passar l’avinentesa d’aquesta data per recordar una colla gegantera ben singular: la Colla de Geganteres de l’Agrupació Cultural Folklòrica de Sant Feliu de Llobregat.
Aquesta colla es va crear el 1996 i, en aquell moment, es tractava de l’única colla formada exclusivament per dones geganteres de Catalunya. Les components d’aquesta colla són les encarregades de fer ballar dues de les figures festives locals més estimades pels més menuts de la nostra ciutat. Són la parella de gegantons Banyetes i Rebanyuda.
La revista santfeliuenca De bat a bat, de vida efímera, va explicar tot això i moltes més coses sobre aquesta colla de geganteres de la nostra ciutat a l’article titulat «Dones d’alçada», publicat al febrer de 2004, en el número 1 d’aquesta revista.
A continuació reproduïm el text de l’article.

Text de l'article publicat a «De bat a bat», núm. 1 (febrer de 2004).

I tot seguit reproduïm la fotografia del grup de dones geganteres que il·lustrava l’article que esmentem. D’esquerra a dreta, són: Roser Rius (cap de colla), Mercè Duran, Rosa M. Parés, Eni Novell, Montse Guasch, Marta Montané, Anna Duran, Cinta Amades (agenollada), Rosa M. Rius i M. Teresa Olivé (cap de colla).

Grup de membres de la Colla de Geganteres de l'Agrupació Cultural Folklòrica de Sant Feliu de Llobregat.

Anuncis
Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: