AGENDA. Enterrament del Rei Carnestoltes

>>Agustí G. Larios
Ahir va ser Dimecres de Cendra, el dia qu, segons la tradició, tanca el cicle festiu de Carnaval. Aquest dia també és conegut com el de l’«Enterro» de la Sardina. El simbolisme del Carnaval reserva a aquesta jornada una significació espcial, ja que, amb l’enterrament del Rei Carnestoltes, es posa fi al regnat breu de la disbauxa i la transgressió i s’enceta el llarg cicle de seny i abstinència: la Quaresma.
L’acompassament de cicles feines i cicles festius permetia, en èpoques anteriors en què l’activitat agrícola era fonamental en la vida de les persones, la celebració d’aquesta festa en mig de la setmana. Actualment, però, quan els ritmes laborals són ben altres, s’escau d’esplaçar el ritual de l’enterrament del Rei Carnestoltes al cap de setmana.
I això és el que s’esdevindrà el dissabte 25 de febrer. A continuació podeu veure la informació de les activitats programades a Sant Feliu per a aquest dia, en què, físicament, s’inverteix el circuit de la rua de carnaval, ja que s’inicien a la plaça de la vila i es tanquen a la plaça de la Salut, amb un espectacle pirotècnic a càrrec dels Diables de la Salut que us recomenem ben sincerament.

Programació de l'enterrament del Rei Carnestoltes (25-2-2012).

Recordeu que, si durant el regnat del Carnestoltes imperava l’alegria i la xerinola, precissament l’enterrament d’aquest personatge és un acte col·lectiu de tristor extrema per la gran transició que comporta cap a la Quaresma; això sí, mantenint el to sarcàstic de la celebració.
Aprofitem per incorporar aquí algunes imatges, manllevades de l’Ajuntament de Sant Feliu, de l’alegria del Carnaval 2012 que el dissabte es clourà definitivament.
Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: